De 3 basisprincipes van Lean management

ILC

Na onze blog over de Green belt opleidingen, hebben we dit keer een blog over een hele andere stroming binnen het bedrijfsleven. Ben je benieuwd naar de basisprincipes van Lean management? Hieronder bespreken wij de 3 belangrijkste kernwaardes van dit nieuw opkomende management type binnen het bedrijfsleven.

Identificeer waarde

Waar streeft elk bedrijf naar? Om een ​product/dienst aan te bieden waarvoor een klant bereid is te betalen. Om dit te doen, moet een bedrijf waarde toevoegen die wordt bepaald door de behoeften van zijn klanten. De waarde zit hem in het probleem dat u voor de klant probeert op te lossen. Meer specifiek is het deel van de oplossing dat uw klant actief bereid is te betalen. U moet dus eerst de waarde identificeren die u wilt leveren en vervolgens doorgaan naar de volgende stap.

Waardestroom in kaart brengen

Dit is het punt waarop u letterlijk de workflow van uw bedrijf in kaart moet brengen. Het moet alle acties en mensen omvatten die betrokken zijn bij het leveren van het eindproduct aan de klant. Door dit te doen, kunt u identificeren welke delen van het proces geen waarde hebben. Door het Lean-principe van value stream mapping toe te passen, kun je zien waar waarde wordt gegenereerd en in welke verhouding verschillende delen van het proces wel of geen waarde produceren.

Wanneer u uw waardestroom in kaart heeft gebracht, is het veel gemakkelijker voor u om te zien welke processen eigendom zijn van welke teams en wie verantwoordelijk is voor het meten, evalueren en verbeteren van dat proces. Dit grote plaatje stelt je in staat de stappen te detecteren die geen waarde opleveren en ze te elimineren.

Creëer een continue workflow

Nadat u uw waardestroom onder de knie heeft, moet u ervoor zorgen dat de workflow van elk team soepel blijft. Houd er rekening mee dat het even kan duren.

Het ontwikkelen van een product / dienst omvat vaak functieoverschrijdend teamwerk. Knelpunten en onderbrekingen kunnen op elk moment optreden. Door het werk echter op te splitsen in kleinere batches en de workflow te visualiseren, kunt u procesbelemmeringen gemakkelijk detecteren en verwijderen.

Bron: www.staan-academy.com