Economische tegenwind maar toch banen genoeg

Het lijkt een tegenstrijdigheid: we stevenen af op een economische recessie maar er is werk zat. De inflatie loopt enorm op, energieprijzen zijn ongekend gestegen en alles wordt duurder. Bij voorgaande recessies waren dit ingredienten voor een torenhoge werkloosheid. Maar dat lijkt nu anders. Ondanks de hoge prijzen en looneisen hebben bedrijven nog steeds meer dan genoeg werk. Ze kampen zelfs met personeelstekorten. In vrijwel alle sectoren zijn er meer vacatures dan beschikbare mensen. Een goed Recruitment bureau kan hierin vraag en aanbod bij elkaar brengen. Er zijn enorme tekorten in de zorg, onderwijs, horeca, vervoer en aan technisch personeel. Met leuke bonussen en extraatjes worden werkzoekenden verleid om te reageren op vacatures. Bedrijven moeten door en mensen willen werken. Goede bemiddeling kan in ieders voordeel uitpakken.

Groen is populair

ingegeven door onze duurzaamheidstransitie, zijn banen in de groene sector geliefd. Buiten werken of onderdeel uitmaken van de broodnodige energietransitie mag je zien als een bijdrage aan een schonere en duurzamere wereld. Geen wonder dat de duurzame vacatures online zo vaak bekeken worden. De mindset van mensen is aan het veranderen. Niet alleen maar economische groei en vooruitgang heeft de aandacht. Een schonere wereld waarin we willen leven en werken is een nieuwe ambitie. Wie zoekt naar een vacature natuur loopt in de pas met deze trend. Als bouwsteen aan een milieuvriendelijke en leefbare wereld die we aan de volgende generatie moeten achterlaten.

Variatie in je werk

Mensen hebben steeds minder dan vroeger jarenlang of decennia lang dezelfde werkgever. Er is zoveel meer te ontdekken in je werk dan op die ene werkplek. Als je op projectbasis voor maximaal een jaar bij een bedrijf een interessante klus wil klaren blijf je weg van saai en eentonig werk. Met interim netwerk opdrachten kun je veel kennis en ervaring toevoegen aan je CV. Gewoon omdat je er op verschillende plekken zoveel nieuwe dingen kunt leren en uitvinden. Elke keer een schat aan ervaringen rijker.