Een opleiding tot hovenier houdt het volgende in

Welkom in weer een nieuw artikel over de hovenier. In dit artikel gaan we in op het werk van de hovenier en laten we je zien hoe je een opleiding tot hovenier kunt volgen. Want een hovenier, daarvoor moet je niet alleen aanleg hebben, je zult ook daadwerkelijk kennis moeten opdoen om dat vervolgens in de praktijk toe te kunnen toepassen. Lees meer en ontdek het zelf! 

Wat doet een hovenier en wat houdt de opleiding tot hovenier in?

Je weet ongetwijfeld wat een hovenier zoal doet, maar het kan geen kwaad om de precieze werkzaamheden eens hier te beschrijven. Als je een opleiding tot hovenier wilt gaan volgen en je hebt nog geen goed beeld van wat de hovenier precies doet, dan heb je dat vanaf vandaag in ieder geval wel. Een hovenier doet een heleboel, waaronder:

  • Onkruid in de tuin bestrijden (wordt ook wel onkruid wieden genoemd)
  • Tuinen onderhouden, in de breedste zin van het woord
  • Het aanleggen van tuinen, vanaf de allereerste steen of het allereerste zaadje

En nog veel meer taken zijn te benoemen, zoals het bestrijden van insecten, maar ook het aanleggen van een vijver is iets dat door een hovenier wordt gedaan. Kortom, het werk van een hovenier is heel breed. Een ding staat vast: je moet houden van buiten, van het groen en inderdaad, groene vingers moet je wel hebben. Maar wat je nog niet helemaal beheerst, kun je uiteraard ontwikkelen en leren. Daarvoor is de opleiding tot hovenier juist zo geschikt voor, omdat je niet alleen maar in de boeken hoeft te zitten. Als je de opleiding tot hovenier gaat volgen, dan mag je alles wat je leert in de theorie, direct gaan toepassen in de praktijk. Hoe fijn is dat? Dan kun je ontdekken of je wel echt weet hoe je die grote tuin moet aanleggen, of die bijzondere planten in de tuin moet verplaatsen. Want je kunt het zo gek niet verzinnen, de klant heeft soms hele bijzondere eisen, waaraan jij gehoor moet en kunt gaan geven. Uiteraard met het grootste plezier, want als hovenier voel jij je als een vis in het water als je buiten bent.

Wat houdt die opleiding tot hovenier precies in, behalve dat je in de praktijk de geleerde theorie mag gaan toepassen? Dat leggen we je graag uit. Je volgt allereerst een jaar tot twee jaar de opleiding, de lessen worden verzorgd in het eerste jaar. Dit betekent dus dat je in het tweede jaar, als we uitgaan van een studieduur van twee jaar, de praktijk in kunt. Je volgt een erkende opleiding waarmee je een officieel diploma kunt behalen. En wist je dat je ook in aanmerking komt met de STAP subsidie ? Kijk op de website of je voldoet aan de voorwaarden en je kunt profiteren van deze korting! 

Wanneer start jij met de opleiding tot hovenier?

We hopen dat we een goed beeld hebben kunnen geven over de hovenier en wat je moet doen om de opleiding tot hovenier te volgen en succesvol af te ronden. Wij hebben onze informatie gebaseerd op de informatie die we via terratrainingen.nl”>www.terratrainingen.nl hebben mogen opdoen. Heb je nog vragen? Bekijk de website en wij zeggen: schrijf je meteen in!