Hoe vergroot je de kans dat je wordt aangenomen?

Je hebt eindelijk je droombaan gevonden! Klein probleem: je bent nog niet aangenomen. Je weet dat je het in je hebt, maar je ziet nog wel tegen het sollicitatieproces op: hoe laat je zien dat je het kan? Gelukkig zijn er een hoop trucjes waarmee je makkelijker door het sollicitatieproces heen komt. Zo kan je een hoop doen om je CV te verbeteren, en kan LTP assessment oefenen zeker geen kwaad. En: als alles goed komt heb je hopelijk voor de rest van je leven een droombaan en hoef je dus nooit meer te solliciteren.

Hoe schrijf je een goed CV?

Het CV is iets waar veel sollicitaties onnodig fout gaan. Dit heeft met twee dingen te maken: mensen weten niet wat ze erop moeten zetten, en vaak worden CV’s afgekeurd door een computer voordat een mens ook maar weet dat het bestaat. Je moet dus een CV schrijven dat echt uitblinkt tussen de anderen. Dit doe je door de juiste balans te vinden tussen relevantie en kwantiteit. Je wil graag al je vaardigheden en ervaring laten zien, maar een te lang CV wordt niet gelezen. Probeer compleet ongerelateerde ervaring van je CV te laten, maar als je unieke vaardigheden hebt kunnen die jouw CV er tussen uit laten springen.

Hoe bereid je je voor op een assessment?

Als je door de eerste ronden van de procedure heen hebt gevochten is het vaak tijd voor een assessment test, bijvoorbeeld die van LTP. Deze tests bestaan om het voor werkgevers makkelijker te maken om door grote hoeveelheden sollicitaties heen te komen, maar voor werkzoekenden eindigen ze veel te vaak in teleurstelling. De trainingen van assessment-training.com helpen je om heelhuids door de assessment heen te komen. Ze leren je alle vaardigheden die je nodig hebt om de assessment binnen de tijdslimiet foutloos te kunnen maken.