Je eigen gaming PC samenstellen

Happy young man, wearing glasses and smiling, as he works on his laptop to get all his business done early in the morning with his cup of coffee

Er is niks beters dan het samenstellen van je eigen Game PC of laptop. Je kiest zelf de gaming computer onderdelen die je nodig bent voor jouw favoriete games en je krijgt de Game PC volledig en kant-en-klaar thuis geleverd. Een computer samenstellen is eenvoudiger dan je denkt. Met behulp van een paar slimme trucs wordt jouw nieuwe computer ook een top samenstelling!

Waar begin je?

Bedenk de meest intensieve taak die jij met je computer wil gaan doen. Zodra jij namelijk weet wat deze taak is dan hoef je alleen maar een computer samen te stellen die krachtig genoeg is voor deze ene taak. Alle andere taken kan die dan ook zonder problemen aan. Processor intensieve taken zijn voornamelijk: video en foto bewerking. Taken die veel vragen van je videokaart zijn games en 3D tekenen.

Budget

Het is makkelijk een computer samen te stellen of er een te bestellen op een game computer webshop die exact past bij je budget. In veel gevallen sluit een computer die minder duur is ook al aan op je wensen, neem hier dus de tijd voor. Heb je een snelle computer nodig die geschikt is voor MineCraft, internet en films kijken. Dan hoef je echt geen computer samen te stellen voor 1000 euro.

Uitbreiden van je computer is veel voordeliger dan de aanschaf van een compleet nieuw systeem. De meeste computers zijn goed uitbreidbaar. Componenten die uit te breiden vallen zijn: Geheugen, videokaart en opslag. In sommige gevallen is het ook interessant om de processor up te graden(van een I3 naar een I7 bijvoorbeeld). Als je een videokaart later wil uitbreiden is het verstandig om een iets grotere voeding te nemen en wellicht een behuizing die geschikt is voor lange videokaarten. Zo heb je altijd de mogelijkheid om de beste game pc ooit te maken!

Wees ook niet bang om een professional om hulp te vragen. De wereld van de hardware is groot, omvangrijk en vaak niet even duidelijk. Computer componenten worden namelijk snel opgevolgd en hierdoor is de informatie van 2 jaar terug vaak al weer erg verouderd.