Spijker je ICT vaardigheden bij!

Ben je momenteel aan het werk? Zit je thuis? Neem dan de tijd deze blog te lezen. Dagelijks krijgen mensen op werk te maken met Microsoft applicaties zoals Excel, Word of Powerpoint. In deze blog leer je meer over deze applicaties.

Microsoft Excel

Microsoft Excel is een spreadsheet ontwikkeld door Microsoft voor Windows en Mac OS. Het werd voor het eerst uitgebracht in 1985 en heeft sindsdien de markt van spreadsheet-applicaties gedomineerd. Excel is een krachtig hulpmiddel dat enorme hoeveelheden gegevens kan verwerken. Lees verder om meer te weten te komen over enkele van de voordelen die het biedt, hoe u met Excel kunt werken en enkele tips om u een Excel-meester te maken.

De drie grootste voordelen van het gebruik van Microsoft Excel zijn:

– Analyse: de mogelijkheid om verschillende soorten analyses op uw gegevens uit te voeren, zal u helpen betere beslissingen te nemen en uw productiviteit enorm te verhogen

– Gegevensopslag: u kunt uw volledige gegevensset op één centrale locatie opslaan, waardoor u gemakkelijker kunt delen en samenwerken

– Samenwerking: met de nieuwe functie voor delen in Excel kunt u uw werk eenvoudig delen met

Microsoft Word

Het documentbewerkingsprogramma Microsoft Word is de meest gebruikte tekstverwerkingssoftware ter wereld. Het is beschikbaar voor Windows en Mac OS.

De basisfuncties voor tekstopmaak van Microsoft Word zijn onder meer:

-Tekst invoegen en verwijderen

-Letterstijl en -grootte wijzigen

– Regelafstand wijzigen

-Alinea’s in- en uitspringen

– Kop- en voetteksten toevoegen

-Paginanummers toevoegen aan een document

Dit zijn natuurlijk niet de enige functies waarover Word beschikt. Wilt u meer leren over de functies? Dan kan een training Word weleens wat zijn voor jou!

Microsoft Powerpoint

Microsoft powerpoint is een populaire presentatiesoftware die vaak wordt gebruikt voor presentaties, zakelijke voorstellen en lezingen. Het heeft veel voordelen die belangrijk zijn om te weten voordat u de software gebruikt.

Een van de voordelen van Microsoft powerpoint is dat de sjablonen eenvoudig te gebruiken zijn. Deze sjablonen zijn handig omdat ze veel verschillende kleuren, lettertypen, lay-outs en andere ontwerpkenmerken hebben. Dit maakt het voor iemand gemakkelijker om een professioneel ogende dia te maken. Een ander voordeel van Microsoft powerpoint is dat er veel sjablonen beschikbaar zijn om uit te kiezen, dus als iemand een presentatie voor verschillende doeleinden moet maken, kunnen ze er een vinden die beter bij hun behoeften past dan anderen. Een laatste voordeel van het gebruik van Microsoft PowerPoint is dat het mensen in staat stelt om met anderen samen te werken terwijl ze samen aan projecten werken door hun werk in realtime met andere mensen te delen.

westhaghe.com