Wat heb je nou echt aan een Examentraining?

Examentraining

Volgens mij heeft elke leerling in zijn of haar examenjaar wel zo’n training gehad heeft. Via school wordt het enorm aangeraden, maar je hoeft niet altijd zoveel geld uit te geven voor een speciale examentraining. Via school kan je ook altijd extra stof of extra uitleg vragen bij de docenten, en problemen bespreken. Tijdens de cursussen krijg jij extra begeleiding op het voorbereiden voor jouw eindexamen. Elk kind heeft stress voor zo’n eindexamen, wilt extra uitleg of wilt gewoon de stof extra doornemen. En wat kan het kwaad om extra begeleid te worden, iedereen wilt ten slotte slagen. De duur van zo’n cursus duurt een, twee of drie dagen.

Kosten

Tijdens een examentraining kan je zelf aangeven hoeveel dagen je wilt. Als je een driedaagse examen training wilt, kost het je 415 euro. Als je deze driedaagse cursus volgt krijg je ongeveer 30 uur les. De kosten bij een twee daagse training zijn 310 euro, hier krijg je dan ongeveer 20 uur les. Veel mensen vragen zich af of deze trainingen het echt waar zijn.Deze vragen zijn vooral omdat het enorm veel geld is voor 2 of drie dagen les. De betalende ouders vinden het het geld waard. Het is veel geld maar tijdens de trainingen leer je veel, je leert extra stof en je hoeft niet alles in je eentje te leren. Ook kan je tips krijgen tegen examenstress.

Nadelen

Examentraining

Toch zijn er leerlingen die kritiek hebben op de examentrainingen en raden het andere leerlingen niet aan. Leerlingen vinden de echte toegevoegde waarden niet genoeg voor het geld dat ze ervoor moeten betalen. Het verschilt natuurlijk ook per cursus die je volgt, niks is hetzelfde en iedereen handeld dingen op een andere manier. Leerlingen zouden de tips en trucjes krijgen om het examen beter te maken, daarentegen niet echt hulp zodat je er iets van leert.