Wat je moet weten over praktijkgericht leren

Praktijkgericht leren is voor veel mensen de perfecte manier om te leren. We gaan je in deze blog uitleggen waarom dat zo is en wat je verder nog moet weten. Lees daarom snel verder.

Het doel voor ogen

Het grootste voordeel van praktijkgericht leren is dat je echt een doel voor ogen hebt. Je wordt voorbereid op het werk dat je straks zult gaan doen. Je leert dus precies wat er straks op de werkvloer van je verwacht wordt. Dit maakt het een stuk minder spannend wanneer je straks aan je eerste baan begint.

Ervaring op doen

Bijna iedere opleiding waar je je focust op praktijkgericht leren heeft ook een stage in het curriculum, dat is de lesstof, opgenomen. Tijdens die stage zul je alvast praktijkervaring opdoen en lekker aan de slag kunnen gaan. Dit is een extra voordeel en laat jou alvast proeven van de praktijk.

Het is niet alleen praktijk

Wat je wel moet onthouden is dat je bij praktijkgericht leren niet alleen bezig bent met de praktijk. Je gaat ook meer dan eens in de theorie achter bepaalde dingen duiken. Het is tenslotte geen praktische opleiding, je leert ook waarom dingen worden gedaan zoals ze worden gedaan. Misschien weet je daardoor straks bij je werk wel waarom jullie dingen beter op een andere manier kunnen gaan doen, of kun je zelfs iets helemaal nieuws opzetten dat meteen goed werkt. Door theorie en praktijk te combineren wordt jij echt een expert en dat is hartstikke leuk!

Dat is praktijkgericht leren

We hopen dat je na het lezen van deze blog een goed beeld hebt gekregen van praktijkgericht leren en welke voordelen daar nu eigenlijk aan kleven. Dit zijn er nog veel meer dan weergegeven, maar je hebt er vast een goed idee van gekregen. Bedankt voor het lezen in ieder geval!