De beste medewerkers voor jouw bedrijf

Happy young man, wearing glasses and smiling, as he works on his laptop to get all his business done early in the morning with his cup of coffee

Ben je een bedrijf gestart en groeit het hard, vernieuwd het zich continu of veranderen er bepaalde concepten vaak? Dan is het juist nodig om correct personeel te vinden dat geplaatst wordt op de plekken waar je het nodig hebt. Het is voor werkgevers tegenwoordig enorm lastig om jonge professionals aan te spreken en ze daar te houden. Dit komt door het groeiende tekort aan arbeidskrachten die goed geschoold zijn en daarnaast worden de juiste kandidaten kieskeuriger over waar ze werken, met wie ze werken en wat voor werk ze doen. Deze personen hebben op de arbeidsmarkt namelijk een veel keuze. Maar hoe zorg je er nou voor dat je gekwalificeerd personeel krijgt voor je bedrijf dat blijft groeien en deze hard nodig heeft?

Top punten om op te letten

Er zijn een aantal punten waar een bedrijf rekening mee kan houden wanneer hij gespecialiseerd personeel probeert te scoren voor het bedrijf. Hieronder een lijst:

  • Leg de nadruk op soft skills
  • De vraag is naar gespecialiseerd personeel is groter dan het aanbod
  • Een bedrijf moet aantrekkelijk genoeg zijn om talent te creëren en het vast te houden.
  • Speel buiten de regels als het gaan om het werven van personeel
  • Trap niet in personeel dat schaarse skills heeft

Een derde partij inschakelen

Als het moeilijk is om de juiste mensen te vinden dan kan het voordeliger zijn om een derde partij in te schakelen. Er zijn veel bedrijven die gespecialiseerd zijn executive search Nederland. Zo een soort bedrijf is topofminds.com, dit zijn gespecialiseerde consultants die meer bereik hebben op de arbeidsmarkt en weten waar ze moeten zoeken om een goede werknemer te bemachtigen. Ze beginnen het proces van zoeken en begeleiden de toekomstige werknemer en het bedrijf in het vastleggen van voorwaarden voor een goede werknemer – werkgever band.