De voordelen van SEO

SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie en helpt jou met het dusdanig optimaliseren van jouw website dat je met deze website makkelijker gevonden gaat worden in zoekmachines en dan vooral in Google. Het is voor jouw bedrijf waarschijnlijk harstikke belangrijk dat als mensen zoeken op een bepaald product of bepaalde dienst, dat jij daar met je website zichtbaar mee bent. Het proces dat hier voor zorgt wordt SEO of dus wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Wat zijn nu de grote voordelen van het actief aan de slag gaan met SEO?

Het is gratis

Waar je met het adverteren in Google echt betaald voor iedere bezoeker die via de advertentie klikt naar jouw website, is dat met SEO geheel gratis. Als een bezoeker via jouw resultaat vanuit de zoekresultaten binnen komt, betaal je hier niet voor. Het scheelt dus enorm veel geld als je op een zoekterm van een bepaalde product of dienst gewoon goed gevonden wordt in de gratis resultaten en je hier dus niet op hoeft te adverteren. Dit is dan ook meteen een van de grootste voordelen, maar er zijn er meer.

Het straalt vertrouwen uit

Websites die hoog ranken in de zoekresultaten staan daar natuurlijk niet voor niets, ze doen iets goed, anders zal Google ze daar niet plaatsen. Het straalt dus een bepaald vertrouwen uit waardoor bezoekers je als een autoriteit zien en een goed gevoel bij jou krijgen. Deze bezoekers zullen dan ook sneller geneigd zijn om contact met je op  te nemen of een product bij je te kopen.

Wij raden aan om hier niet zelf mee aan de slag te gaan, maar dit wel echt door een SEO expert te laten doen. Als je niet weet wat je doet kan het ten eerste heel lang duren voordat je een beetje goed vindbaar wordt. Maar je kunt er ook juist minder goed vindbaar door worden.