Wat kan een vertaalbureau voor jou betekenen?

Een vertaalbureau inhuren kan heel handig zijn. Ze kunnen jouw bedrijf net dat ene zetje geven naar succesvolle internationale expansie, jou helpen bij een juridisch conflict of er gewoon voor zorgen dat de teksten juist en accuraat zijn vertaald op jouw website. Je wilt immers een professionele indruk achterlaten bij potentiële klanten en dat doe je natuurlijk niet met taalfouten of losjes vertaalde woorden en zinnen. Een vertaalbureau is dan jouw redder in nood.

Professionele kennis

Vertalers zijn hoogopgeleide vakmensen die de ins en outs van een doeltaal helemaal kennen. Ze draaien hun hand niet om voor ingewikkelde grammaticaconstructies of woorden die wel honderd verschillende betekenissen kunnen hebben. Doordat ze goede en volledige kennis hebben van de taal, kunnen ze ook gemakkelijk teksten vertalen van dezelfde taal, maar die wordt gesproken in een ander land. Denk bijvoorbeeld aan Spaans. Deze taal wordt niet alleen gesproken in Spanje, maar ook in grote delen van Midden- en Zuid-Amerika (zelfs in sommige gebieden van Azië en Noord-Amerika ook!). Het is natuurlijk niet gek om te bedenken dat woorden niet overal dezelfde betekenis hebben binnen zo’n taal. Aangezien professionele vertalers bij een vertaalbureau ook kennis hebben van de cultuur van een specifiek land, kunnen ze de tekst goed in de context plaatsen en het passende woorden vinden.

Zeker van je zaak

Tegenwoordig zoeken veel consumenten of zakenlui eerst het bedrijf op op internet voordat ze een aankoop verrichten of zaken gaan doen. Je wilt dus al gelijk vanaf het begin een uitstekende indruk maken. Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag gaan met vertalen, maar de kans is groot dat je fouten maakt. Dit staat onprofessioneel. Bovendien kan het bijvoorbeeld SEO-technisch ook nog eens grote missers opleveren. Wil je goed gevonden worden in Google, dan zal je website zo foutloos mogelijk geschreven moeten worden. Anders kan de zoekmachine dit bijvoorbeeld afstraffen. Dat wil je natuurlijk niet! Om er dus zeker van te zijn dat je goed gevonden wordt en een goede indruk achterlaat, is het aan te raden om een vertaalbureau in te schakelen, bijvoorbeeld The Language Lab. Zij kunnen je met allerlei verschillende talen en soorten opdrachten van dienst zijn!