Zelf een nagelsalon beginnen? Dit heb je allemaal nodig

Droom jij er al jaren van om een eigen nagelsalon te beginnen maar weet je niet precies wat daar allemaal bij komt kijken? Nagelstyliste zijn is super leuk maar tegenwoordig wel erg uitgebreid met veel verschillende nageltrends. Klanten willen graag zelf kiezen hoe de nagels er uit komen te zien en jij zult dat dan maar moeten kunnen. We zetten een paar dingen voor je op een rijtje wat je nodig hebt om je eigen nagelsalon te kunnen beginnen. 

Een opleiding

Allereerst is het belangrijk dat je leert hoe je nagelstyliste kunt worden. Van pedicure tot aan allround nagelstyliste zijn er genoeg opleidingen te volgen. Wil je echt een complete nagelsalon beginnen? Dan zal je toch meerdere opleidingen of cursussen moeten afronden om te zorgen dat je voldoende behandelingen kunt aanbieden voor allerlei verschillende klanten. Vaak zijn er naast de basisopleidingen van het vak ook mogelijkheden om vervolg workshops te volgen. Tijdens deze trainingen leer je elke keer weer nieuwe technieken. Je bent overigens als nagelstyliste nooit uitgeleerd. Ieder jaar ontstaan er weer nieuwe trends waardoor het belangrijk is dat je blijft meebewegen met je potentiële klanten. Je bent dus nooit uitgeleerd en zal toch met regelmaat hier en daar een keer een cursus of workshop moeten bijwonen. 

Ervaring

Nadat je een opleiding hebt afgerond weet je wat je allemaal moet doen om een tevreden klant te krijgen. Maar iedereen heeft andere handen en het zal enige tijd nodig hebben om alle types nagels goed onder controle te krijgen. Het beste wat je kunt doen is oefenen, oefenen en nog een oefenen. In het begin zul je merken dat het ook allemaal nog niet zo snel lukt maar na veel oefenen zal dit steeds sneller gaan. 

Klanten

Nadat je een gepaste opleiding hebt afgerond en veel geoefend hebt, kun je beginnen met het opbouwen van een eigen klanten bestand. Je kunt gaan adverteren via website, social media of simpel weg via mond op mond reclame. Vaak zie je dat starters lagere tarieven aanbieden omdat ze wat meer onervaren zijn. Door lagere tarieven te hanteren is het makkelijker om wat klanten te krijgen. Uiteindelijk krijg je steeds meer ervaring en kwaliteit waardoor je de prijzen kunt laten stijgen. Uiteindelijk zal je klantenbestand verder groeien als je goed werkt levert uiteraard. 

Producten

Als je dan alle bovenstaande punten hebt doorgelezen en zin hebt om te beginnen met je eigen nagelsalon moet je wel weten welke producten belangrijk zijn om te hebben. Een aantal simpele producten die niet te missen zijn in een nagelsalon zijn vijlen, gellak, UV lamp en noem het maar op. Vaak leer je tijdens je opleiding welke basis producten je nodig hebt. Ben jij er helemaal klaar voor en wil je graag van start? Het vinden van een opleiding hoeft niet moeilijk te zijn. In Enschede zit Delicia Salon met jarenlange ervaring. Hier worden alle opleidingen aangeboden die je nodig hebt en om te beginnen. Beginnen doe je met de basisopleiding nagelstyliste. Daarnaast is Delicia Salon ook een groothandel in alle producten die je nodig kunt hebben in je eigen salon.