Zo vind jij het beste personeel

Elk bedrijf wil natuurlijk het beste personeel aan zich binden. Echter is het beste personeel niet altijd te vinden of beschikbaar voor de baan. Hoe ga je daarmee om en hoe vind je toch de meest geschikte kandidaat? In dit artikel geef ik je een aantal tips.

Ga voor talent

Hoe vaak er wel niet om een bak aan ervaring gevraagd wordt in een vacature is echt ontelbaar. Soms zijn er gewoon niet genoeg kandidaten met de gewenste ervaring, dat is misschien een teken dat het tijd wordt om de jongere generatie de kans te geven. Het is vaak het verhaal van de kip en het ei. Voor veel functies heb je ervaring nodig, maar je krijgt niet snel de kans ervaring op te doen. Door te vragen naar veel ervaring sluit je misschien wel een hele grote groep uit die veel talent heeft om snel door te ontwikkelen. Onze tip is dus om jong talent sneller een kans te bieden.

Een uitzendbureau

Uitzendbureaus kunnen natuurlijk werven en selecteren als geen ander en zijn daarom bij uitstek geschikt om te helpen bij de zoektocht naar de juiste werknemer. In iedere branche heb je tegenwoordig wel een uitzendbureau, dus het maakt niet uit in welk werkveld je je begeeft er is altijd wel een kandidaat te vinden via een uitzendbureau.

Executive search

Biedt een uitzend bureau geen soelaas of heb je iemand nodig in een toppositie? Dan kan je ervoor kiezen om Executive search in te zetten. Dit is een zeer onderscheidende methode en zorgt er praktisch altijd voor dat je om de tafel komt met een geschikte kandidaat. Hierbij wordt er gekeken naar de kandidaat met het meest geschikte profiel ongeacht of die kandidaat op dat moment al een functie bekleed of niet.

Meer weten over executie search? Neem dan eens een kijkje op: topofminds.com.