Is een cursus verandermanagement iets voor jou?

Overal om ons heen verandert de wereld constant. Zo ook onze werkomgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verhuizingen, reorganisaties of ontslagen. Sommige van deze veranderingen zijn makkelijker te accepteren dan andere. Wanneer er grote veranderingen plaatsvinden binnen je organisatie, kan het een goed idee zijn om een cursus verandermanagement te doen om zo beter met de verandering om te kunnen gaan. In deze blog lees je meer informatie over het doen van een verandermanagement cursus.

Kantoor, Ontmoeting, Zakenpartners, Medewerking

Waarom is een verandermanagement cursus een goed idee?

In een workshop of cursus verandermanagement leer je dus om te gaan met veranderingen binnen je organisatie. Hierbij is de bedrijfsvisie erg belangrijk. Zo’n cursus heeft als doel het verbeteren en vernieuwen van de samenwerking tussen jou en je collega’s. Ook zullen bepaalde processen hierdoor versimpeld worden. Hierdoor zullen jullie niet alleen effectiever werken, maar ook meer plezier op de werkvloer beleven.

Voor wie is een cursus verandermanagement?

Je kunt een cursus doen als afdeling, maar ook alleen als leidinggevende. Ook andere samenwerkingsverbanden kunnen overwegen om samen een workshop verandermanagement te doen. Misschien iets voor jou en je voetbalteam, theatergroep of familie bijvoorbeeld?

Hoe ziet een verandermanagement cursus eruit?

Hoe een cursus verandermanagement er precies uitziet, is afhankelijk van het uiteindelijke doel. In grove lijnen kan hij een cursus er ongeveer zo uitzien: in het begin zal er met de cursusleider besproken worden wat de visie van het bedrijf is en hoe de cultuur binnen de organisatie er ongeveer uitziet. Daarna volgen er vaak individuele gesprekken met (groepen) stakeholders. Hierin wordt een open en transparante sfeer gecreëerd: iedereen mag eerlijk zijn of haar mening geven en zal hier niet op worden afgerekend. Uit deze individuele gesprekken volgt een algeheel advies waarin zo veel mogelijk rekening wordt gehouden met ieders wensen en capaciteiten.