Zo plaats je de mooiste foto’s op Instagram!

photoshop cursus voor instagram

Wil je leren hoe je de mooiste foto’s plaatst op je Instagram? Sociale media vormen tegenwoordig een super belangrijk onderdeel van het dagelijks leven en het wordt zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak volop gebruikt. In dit artikel geef ik je een aantal tips waarmee je het maximale uit je social media haalt.

Bewerk je foto’s met Adobe Photoshop

Klaar met de standaard filters en functies die Instagram je al jaren te bieden heeft? Probeer je foto’s dan eens te bewerken met Photoshop. Adobe Photoshop is een professioneel bewerkingsprogramma die je een hoop extra mogelijkheden biedt. Door een professioneel programma als Adobe Photoshop te gebruiken kun je écht het verschil maken en je onderscheiden van andere gebruikers. Zo maak je zeker indruk op je familie, vrienden of klanten!

Geen ster in Photoshop? Niet getreurd! Met een korte cursus Photoshop breng jij je kennis van het programma naar een nieuw niveau. Binnen no-time heb je de basis van Photoshop onder de knie. Beheers je de basis van Photoshop al en wil je meer geavanceerde handelingen, functies en technieken leren? Op www.learnit.nl vind je verschillende vervolgcursussen.

Enkele overige tips

Door een foto achteraf te bewerken met Photoshop kun je een hoop goed maken, maar natuurlijk niet alles. Daarom is het verstandig om – bij het maken van de foto – vast rekening te houden met een aantal zaken. Zo is het voor een mooie foto belangrijk dat er voldoende daglicht is. Denk daarnaast aan de inval van het licht. Neem je foto’s bij voorkeur niet tegen het licht in. Ook is het belangrijk om stil te staan bij de compositie van je foto. Zo kun je verschillende regels aanhouden, zoals de ‘regel van derden’ en de ‘gulden snede’. Via een platform als YouTube kun je hier eenvoudig en kosteloos meer over te weten komen! Tenslotte is het mooi om een bepaalde stijl aan te houden in de feed van je Instagram. Zo zorg je voor eenheid!