Met goede moed aan het nieuwe schooljaar

Zomerschool

Helaas ben je blijven zitten omdat je bepaalde vakken niet helemaal goed begreep, balen maar door een goede voorbereiding te treffen kun je het volgend jaar wel met goed gevolg afleggen. Je bent niet de enige, want ruim 6% moet een of meerdere schooljaren overdoen. Blijven zitten is niet alleen erg vervelend, het kan ook ten koste gaan van je zelfvertrouwen. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je blijft zitten, maar wanneer een vak dit veroorzaakt is het wel sneu. De zomerschool is er om juist dat ene vak of die twee vakken bij te spijkeren.

Spijker je vakken bij

Begin je een volgend jaar opnieuw in dezelfde klas, dan schiet je er weinig mee op als je weer tegen hetzelfde probleem oploopt. Door gebruik te maken van de zomerschool, krijg je van een student uit het hoger onderwijs les om de stof die je niet snapt onder de knie te brengen. Door de stof opnieuw door te nemen, en te maken krijg je wel het goede gevoel en snap je de stof ook echt. Je begint het zelfs weer leuk te vinden om te leren, en gaat met een zeer goed gevoel het nieuwe schooljaar in wat je nu zeker zal halen door de extra lessen die je hebt gevolgd.

Zomerschool

Pak die kans voor het nieuwe schooljaar

Iedereen heeft vakantie en jij moet naar school om bepaalde vakken onder de knie te krijgen, niet echt een leuke gedachte om naar de zomerschool te gaan. Toch kun je er achteraf met een goed gevoel op terugkijken, de kans is groot wanneer je de stof wel onder de knie hebt dat je het nieuwe jaar wel overgaat. De investering die je doet door een week op te geven wordt dubbel en dwars terugbetaald, je voelt je eigen tevens ook veel beter en zelfverzekerder na de week les.