De beroepen op een rijtje

Het lijkt erop dat de jeugd van tegenwoordig steeds meer moeite heeft om een studie te kiezen. Geen van hen heeft een idee wat het wilt met zijn leven en waar het nou eigenlijk goed in is. Waar zal dit aan liggen is de grote vraag die wij ons stelde. In dit artikel willen wij dit onderwerp ter sprake stellen. Lees met ons mee!

Het vinden van een baan

In het verleden was het al vrij snel duidelijk wat je ging worden. De meeste jonge mannen gingen tenslotte in de fabriek werken. Tegenwoordig is de wereld flink veranderd, waarbij ook het verwachtingspatroon veranderd is. Er wordt steeds meer van ons verwacht en ‘een baantje in de fabriek’ voldoet bij de meesten onder ons niet meer aan de verwachtingen.

Hoe een studieloopbaankeuze maken?

Het is vrij duidelijk hoe dit allemaal tot stand is gekomen. Door de snelle ontwikkelingen zijn de mogelijkheden groter geworden, is tijd een nog belangrijkere gegeven worden én zijn we meer waarde gaan hechten aan geld en producten. We zijn in een kapitaalwereld beland! De grote vraag is wat van rol jij gaat spelen in deze kapitaalwereld. Voor de meesten van ons is dit een belangrijke vraag. De meeste weten niet wat ze willen worden, willen in ieder geval niet op het kantoor belanden en belanden uiteindelijk toch op het kantoor.

Om je een handje te helpen heeft nationaleberoepengids een beroepentest opgestart. Met deze test zou je er makkelijker achter moeten komen waarom jij nou eigenlijk op deze aardbol gekomen bent.