Wie ben ik en wat zijn mijn kwaliteiten

Roos van Leary test

Misschien heb je de term IPP al wel eens voorbij zien komen. IPP staat voor interpersoonlijk profiel en komt tot stand door middel van een vragenlijst die de intensiteit op acht gedragsstijlen meet. Het voordeel van het op de hoogte zijn van iemands IPP, is dat diegene vervolgens op een passende manier aan zijn of haar persoonlijke en professionele ontwikkeling kan werken. Zo kun je er achter komen waar je interesses liggen, wat je motiveert, wie je bent en wat je kwaliteiten zijn. De Roos van Leary test is een test om achter je IPP te komen.

Roos van Leary test

Waarom testen?

De Roos van Leary test kun je combineren met andere gedragstesten. Wanneer je namelijk verschillende testen doet en de resultaten hiervan met elkaar combineert en vergelijkt, kun je een veel specifieker beeld vormen van wie je nu precies bent. Het is aan te raden om een coach of professional in te schakelen die je vervolgens kan helpen met het ontwikkelen op zowel het persoonlijk als professioneel gebied. 

De Roos van Leary theorie is uniek in zijn soort, omdat het ook de ‘ander’ betrekt in de communicatie. Hiermee wordt bijvoorbeeld bedoeld wat voor effect jouw bedrag op andere mensen kan hebben en hoe een andere manier van gedragen een ander effect kan hebben in de interactie.