Online werken wordt steeds belangrijker. Volg daarom de volgende cursussen

Sinds het afgelopen jaar is online werken steeds belangrijker geworden. Daarom is het belangrijk om je standaard kennis van Microsoft wat uit te bereiden. Iedereen kent Word, Powerpoint en Excel wel, en Teams sinds het afgelopen jaar natuurlijk ook, maar wist je dat ook programma’s als SharePoint, Access en Outlook erg handig kunnen zijn? Veel mensen weten niet welke functies Microsoft allemaal heeft en wat ze inhouden. Daarom kun je overwegen om een cursus te volgen, waarin je meer leert over deze programma’s. In dit artikel wordt uitgelegd welke cursussen er zijn en wat ze inhouden. 

Waarom?

Misschien vraag je je af waarom het handig is om zo’n cursus te volgen. Een cursus kan je ondersteunen in je werk. Meer kennis van deze programma’s, betekent dat je creatiever en efficiënter kan werken. De stof is niet per se moeilijk, maar het zijn simpelweg wat tips en trics die je ‘even moet weten’. In zo’n cursus krijg je uitleg van de werking van de programma’s. Daarna ga je deze kennis meteen toepassen. 

Welke cursussen zijn er? 

  • Outlook wordt gebruikt voor e-mail en taakbeheer. In een cursus leer je niet alleen hoe het programma werkt, maar ook hoe je e-mail kunt organiseren en er een agenda in kan verwerken. 
  • Voor degenen die thuis werken of vaak online vergaderingen houden, is een online training Microsoft Teams handig.
  • Om te leren hoe je online bestanden opslaat, deelt en ordent, kun je een Microsoft Sharepoint training volgen
  • OneNote is een programma waarin je in een digitaal notitieblok notities, bestanden en afbeeldingen ordent. 
  • Met het programma Word maak je documenten, brieven, kalenders, cv en nog veel meer andere formatten bestanden. 
  • Excel is op basis van een spreadsheet. Hierin kun je berekeningen uitvoeren, data grafisch maken en tabellen gebruiken.