Een particuliere opleiding was mijn redding

Een particuliere opleiding was mijn redding

Nooit had ik gedacht dat ik nog terug naar school zou gaan. Uiteindelijk heb ik het toch gedaan omdat ik er achter kwam dat ik een particuliere opleiding kon doen. Bovendien kost het me niet eens heel veel meer geld. Het is eigenlijk een stuk minder duur dan ik dacht. Die particuliere opleiding is mijn redding geweest. Het probleem met een normale studie was vooral dat ik daar geen tijd voor had. Het kost me een hoop geld om een studie te volgen als ik daarnaast niet fulltime kan werken. Bij de meeste studies is dat helaas geen optie. Dan moet je wel je werk verlaten of in ieder geval een stuk minder gaan werken. Een particuliere opleiding is dan de enige optie geweest voor mij. Voorheen dacht ik dat een particuliere opleidingen heel duur waren en dat ik er veel tijd voor vrij moest maken. Gelukkig viel dat best mee. Ik had gewoon niet de mogelijkheid om helemaal te stoppen met werken. Ook omdat ik thuis kinderen heb zitten die natuurlijk niet al die tijd alleen konden zijn. Met mijn particuliere opleiding heb ik veel tijd over en kon ik vooral veel studeren in mijn vrije tijd. Dat was heel handig want zo kon ik gemakkelijk tijd vrij maken voor andere dingen en mijn eigen tijden inplannen. Ik studeer graag in de nacht en dat was zo goed mogelijk. Daardoor had ik dus een goed idee van wat ik zelf kon doen.