Heftruck certificaat

Heftruck certificaat

Waarom een heftruck certificaat halen?

Wil jij als heftruckchauffeur aan het werk? Dat is een goede keuze. Het bedrijfsleven, en dan vooral de grote bedrijven met veel opslagloodsen en ook bouwbedrijven, zitten te springen om goede heftruckchauffeurs. Solliciteren als heftruckchauffeur biedt je een zeer grote kans van slagen. Je moet daarvoor overigens wel in het bezit zijn van een heftruck certificaat. Heb je dat certificaat nog niet? Dan is er geen man overboord! Je kunt altijd besluiten om eerst een heftruck opleiding te volgen. En wist je dat de nood nu zelfs zo hoog is dat ze ook mensen aannemen die op kosten van het bedrijf een heftruck opleiding mogen volgen om een gecertificeerde heftruckchauffeurs te komen? Je verdient dan al direct een lekker salaris, terwijl je daarnaast je opleiding volgt en het heftruck certificaat haalt. Te gek toch?

Waarvoor een heftruck certificaat?

In magazijnen en op bouwplaatsen worden vele grote en zware producten opgeslagen en verplaatst. Soms ook met gevaarlijke stoffen. Daar is wettelijk gezien een gecertificeerde heftruckchauffeur voor vereist. Het is namelijk specialistisch werk dat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Wie dus een heftruck bestuurt, moet volgens de Arbowet verplicht een heftruck certificaat in zijn of haar bezit hebben. Dat is niet alleen om er goed in te kunnen rijden, maar vooral ook om om te gaan met gevaarlijke situaties in geval van ongelukken en/of calamiteiten. Je wil niet iemand aanrijden of een pallet laten vallen. Wie een heftruck certificaat heeft, is in staat om heftrucks veilig en professioneel te besturen.

Heftruck certificaat behalen

Wie een heftruck opleiding met succes heeft afgerond, ontvangt een officieel heftruck certificaat en is officieel gediplomeerd heftruckchauffeur. Je hebt alle kennis en kunde in huis om professioneel en veilig een heftruck te besturen; je weet ook welke gevaren er kunnen schuilen aan rijden in een magazijn of op een bouwplaats en hoe je gevaarlijke stoffen moet of mag verplaatsen. Je bent een echte prof in heftruck rijden. Bovendien is jouw heftruck certificaat de verzekering voor je werkgever dat jullie er op de werkvloer alles aan doen om veilig te werken.

Kennis van de regels

Wie een heftruck certificaat op zak heeft, is op de hoogte van de meest recente regels en wetten die gelden voor het besturen en bedienen van een heftruck. Dat is een heel veilig idee!

Meer weten over heftruck opleidingen?

Wil je graag meer weten over het behalen van een heftruck certificaat? Kijk dan eens rond op internet. Je vindt er vast een goede opleiding bij jou in de regio. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen. Wij verwijzen je graag direct door naar één van de beste heftruck opleidingen om zo je heftruck certificaat te behalen.