Het beste taalinstituut om een taal te leren

ILC

Zoek je een goed en betrouwbaar taalinstituut om snel een vreemde taal te leren? Dan kan het lastig zijn om de goede keuze te maken. Het aanbod taalinstituten is namelijk de afgelopen decennia steeds groter geworden. Waar moet je op letten als je een geschikt taalinstituut zoekt? Wat zijn belangrijke aandachtspunten bij het maken van de juiste keuze? In dit artikel helpen we je om de juiste keuze te maken als je een kwalitatief goede onderwijsinstelling zoekt om snel, voordelig en efficiënt een andere taal aan te leren via een gedegen taaltraining.

ILC

1. Let op accreditatie, keurmerken en/of erkenningen

Wil je een taal leren via een goed taalinstituut, let er dan goed op dat het betreffende instituut een officiële accreditatie of keurmerk heeft. Een keurmerk dat veel gebruikt wordt door opleidingsinstituten waar je en taal kunt leren, is het NRTO-keurmerk. Dit keurmerk wordt vooral gebruikt door particuliere taalscholen die een taaltraining aanbieden. Commerciële opleiders waar je een taal leren kunt, gebruiken bijna nooit een keurmerk voor hun taalopleidingen. Maar als officiële opleider zijn deze instellingen wel gecrediteerd en daarom betrouwbaar. Verder bieden zij vaak een kwalitatief goede taaltraining aan die goedgekeurd is door een taalinstituut, ministerie of erkende instelling in het land waar de taal gesproken wordt. Controleer dit voordat je je voor en taalcursus inschrijft.

2. Doe vooronderzoek en vraag een of meer folders aan

Een goede manier om een taalinstituut te beoordelen op de kwaliteit van hun taaltraining, is door goed vooronderzoek te doen. Bekijk de website van het betreffende instituut grondig. Wie geven de taalcursussen? Zijn het native speakers of afgestuurde taalkundigen? Zo ja, dan komt dat de betrouwbaarheid van een taalinstelling ten goede. Verder kun je bij professionele taalinstituten een folder, studiegids of proefles aanvragen, om te kijken of de trainingsmethode bij jou aansluit. Eventueel kun je ook telefonisch of via een online formulier contact zoeken met de aanbieder waar je een taal leren wilt en vragen stellen.

ILC

3. Bekijk online reviews

Ten slotte is het ook slim om online onderzoek te doen naar de reputatie van het taalinstituut dat je in het vizier hebt. Zijn er op internet recensies van de betreffende aanbieder te vinden? En zijn die reviews positief of niet? Dit soort informatie kun je tegenwoordig snel via Google of een andere zoekmachine vinden. Ten slotte kun je nog kijken of er iets over het bedrijf is te vinden op sociale media zoals Twitter, LinkedIn of Facebook.