Ontwikkelen op de werkvloer: hoe doe je dat?

Alles begint bij ontwikkeling. Als men stopt met ontwikkelen kunnen we het beste al het werk neerleggen. Dan blijft alles hoe het is en boekt er niemand vooruitgang. Om motivatie en uitdaging te houden in het werk moet er ontwikkeling plaatsvinden. Hoe kan dat het beste worden aangepakt? Het is best simpel. Lees het in het onderstaande artikel

Lezen

Een organisatie moet zelf ook werken aan het ondersteunen en het ontwikkelen van de werknemers. Maar belangrijk is dat het bij jezelf begint. Waar ligt de interesse? Zoek, bijvoorbeeld op LinkedIn, naar invloedrijke personen uit de werkbranche of het betreffende vakgebied. Dat kan al een volledig nieuw inzicht geven. Wat heeft die persoon gedaan om zijn competenties te verbeteren en te staan waar hij/zij nu staat? Maak een overzicht van websites en nieuwsbrieven die relevante informatie bevatten.

Kijken

Als lezen niet echt iets is waar de voorkeur naar uit gaat kan er ook worden gekeken naar kanalen als Youtube. Een schatkist vol waardevolle informatie is op die filmpjes te vinden. Er staan hele presentaties online. Heel leerzaam en niet te lang.

Feedback

‘’Het ging wel goed, maar het was toch handiger geweest als je de afbeeldingen had weggelaten’’. Goede feedback is niet verkeerd. Dan kan altijd wel wat mee gedaan worden. Als het goed wordt onderbouwd is het ook nog voordeling voor de ontwikkeling. Een andere manier van feedback krijgen en er iets mee doen is coachen. Het volgen van een coaching opleiding kan helpen op professioneel en zakelijk vlak. Na de opleiding is het makkelijker om feedback om te zetten. Iemand die een coaching traject heeft doorlopen kan ook beter een luisterend oor  zijn voor collega’s. Het aannemen van iemand met een coaching opleiding is dus positief voor het gehele welzijn in de organisatie.

Kortom, voldoende mogelijkheden dus. Probeer de uitdaging en motivatie terug te brengen als er wordt gewerkt aan de ontwikkeling op de werkvloer.