Wat doet een Nagelstyliste?

Een nagelstyliste is iemand die gespecialiseerd is in nagelverzorging. Er zijn een aantal typische werkzaamheden die uitgevoerd worden door een nagelstyliste. Een nagelstyliste kan helpen om ‘slechte’ nagels te verbeteren. Daarnaast is een nagelstyliste vaak drukbezet met afspraken voor kunstnagels. Onder kunstnagels verstaan wij vaak acrylnagels of gelnagels. Deze nagels zijn voor vrouwen vaak erg gewild omdat ze makkelijk in onderhoud zijn en ze simpelweg met regelmaat kunnen kiezen voor een andere stijl nagel zonder hiervoor de eigen nagels te laten groeien. Als nagelstyliste is het van belang om kennis over nagels te hebben. En hoe krijg je deze kennis? Door een opleiding nagelstyliste te volgen. Na deze opleiding heb je de basis geleerd voor het plaatsen van acrylnagels of acrygel nagels. Maar wat is nu precies het verschil tussen acryl en acrygel? 

Acrylnagels

Acryl voor kunstnagels wordt gemaakt door een mengsel van poeder en vloeistof. Dit mengsel wordt met een bepaalde techniek aangebracht op de nagels waardoor en een laagje met verlenging op de bestaande nagels wordt gemaakt. Het acryl droogt binnen enkele minuten, daarna kan de acryl worden bijgewerkt met een vijl naar de juiste vorm en maat. Het is dus van belang dat een nagelstyliste kennis heeft over verschillende vijltechnieken.    

Acrygel

Acrygel word gebruikt om gelnagels aan te brengen en dit geeft een soortgelijk resultaat als acrylnagels maar acrygel wordt anders opgebouwd dan acryl. Acrygel is een gel die op de nagel kan worden geplaatst en doormiddel van een acrylkwast in de juiste vorm wordt geplaatst. Na de plaatsing van de gel kan de acrygel uitharden in een UV led lamp. Het voordeel van acrygel is dat deze in principe na de tijd niet bijgewerkt hoeft te worden met een vijl zoals dat bij acryl wel het geval is. 

Na het plaatsen van acrylnagels of gelnagels kunnen deze nog worden aangevuld met versiering zoals glitters, diamantjes of verschillende patronen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden voor creëren van mooie kunstnagels. 

Is het altijd al je droom geweest om nagelstyliste te worden? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? De droom om een eigen salon te kunnen beginnen is nog erg ver weg? Je kunt beginnen met het volgen van een nagelstyliste opleiding en vervolgens ervaring opdoen in de nagelbranche!