Wat is online marketing?

Is het u opgevallen dat er meer advertenties op het internet verschijnen dan voorheen? Dat is het werk van een online marketeer. Steeds meer organisaties stappen over van de traditionele manier van adverteren naar online adverteren. Bij tijdgebrek en gebrek aan kennis kiezen steeds meer bedrijven er voor om online marketing uit te besteden aan een online marketingbureau. Maar wat doet een online marketingbureau?

Online marketingbureau

Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bedenken van strategieën om uw organisatie of product/dienst online te promoten. Zij doen dit online om een groter doelgroep te bereiken.

Werkwijze

Er zijn verschillende manieren van adverteren.

  • Een website bouwen en deze voorzien van alle nodige en interessante informatie.
  • Social media. Het aanmaken van een pagina op Facebook of LinkedIn om dichter bij de klant te komen.
  • E-mail. Aanbiedingen via e-mail versturen naar klanten
  • SEA (Search Engine Advertising). Advertentie plaatsen in Google, Yahoo of Bing
  • SEO (Search Engine Optimization). Is een methode om je naam of bedrijf hoger in positie te krijgen waardoor deze aan top is bij het zoeken op internet.

Voordelen

Samen met u wordt er gekeken naar welke strategie beter bij u past, maar ook hoe je een groter rendement kan halen. Met Google Analytics kun je zien van waar de meeste bezoekers afkomstig zijn. Met dit gegeven kun je dan ook gerichter adverteren en dit voor minder geld dan met de traditionele manier van adverteren.

Verhoog je klantenkring en je omzet met online marketing.